Ηλικιακή η επιλογή των επίπλων;

Συνήθως συναντάται, σε σπίτια όπου διαμένουν νεαρά άτομα, η επιλογή χρωμάτων αλλά και επίπλων που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως πιο τολμηρά από τα συνηθισμένα κλασσικά.
Οι νεότεροι άνθρωποι, προσφεύγουν σε κάτι προφανώς πιο οικονομικό αλλά συνάμα μοντέρνο και οικείο. Οι χρωματικοί συνδυασμοί  και οι αντιθέσεις  δεν απουσιάζουν, δημιουργώντας έτσι ένα εύθυμο παιχνιδιάρικο και φιλόξενο κλίμα. Μια τέτοια περίπτωση μπορεί να αποτελέσει ένας καναπές σε άσπρη απόχρωση με μαξιλαράκια διαφόρων χρωμάτων, όπως κόκκινο, βαθύ μπλε κλπ, με στάμπες ή και χωρίς, συνδυασμένος με ένα μοντέρνο και μικρό τραπεζάκι στη μέση και ένα χαλάκι στο χρώμα των μαξιλαριών να το συνοδεύει. Όλα αυτά μαζί με τη διακόσμηση των τοιχών με κάδρα και πίνακες, καθώς και την αντικατάσταση ενός κλασσικού τύπου φωτιστικού με ένα ρυθμιζόμενης φωτεινότητας, μπορούν να δώσουν μια ακόμη πινελιά ρομαντισμού στην νεανική αυτή ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί.

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να υποτιμάται η δύναμη του κλασσικού, παρόλο που προτιμάται πιο εύκολα από πιο ώριμες ηλικίες. Στον τομέα της διαμόρφωσης του καθιστικού χώρου του σπιτιού η παρουσία τέτοιων επίπλων εκπέμπει εκτός από την αναμενόμενη εμπιστοσύνη και ζεστασιά, και την αίσθηση του αυθεντικού και του γνήσιου. Έτσι, σε μια τέτοια περίπτωση ιδανική είναι και η εμφάνιση ενός διθέσιου και τριθέσιου καναπέ σε μια από τις αποχρώσεις του καφέ συνδυασμένα με δερμάτινα μαξιλαράκια. Επιπλέον, η τοποθέτηση ενός κρεμαστού πολυελαίου και μιας ταπετσαρίας στον τοίχο σε μπεζ απόχρωση με μικρές λεπτομέρειες, ενισχύει και υποστηρίζει ακόμα περισσότερο την κυριαρχία αυτής της μοναδικής κλασσικής ατμόσφαιρας. Από αυτή την εικόνα δε μπορεί, βέβαια, να λείπει ένα επιβλητικό, στις ίδιες αποχρώσεις πάντα, σκαλισμένο κοντό τραπεζάκι μαζί με ένα χοντρό χαλί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *