Τι χρώματα να επιλέξετε για το σαλόνι σας

Είναι γνωστό ότι οι ψυχολογία των ανθρώπων επηρεάζετε και από τον χώρο ο οποίος τους περιβάλλει. Στόχο, λοιπόν, αποτελεί σε κάθε περίπτωση η δημιουργία ενός χώρου ο οποίος θα εκπέμπει και θα δημιουργεί το αίσθημα της άνεσης αλλά ταυτόχρονα και της κομψότητας. Τα χρώματα, τα έπιπλα αλλά και τα διακοσμητικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, κατέχουν σημαντικό ρόλο για την δημιουργία του επιθυμητού «κλίματος» σε κάθε περίπτωση.

Υπάρχουν, βέβαια, τα κλασσικά, ουδέτερα χρώματα που είναι και τα πιο συνηθισμένα όπως είναι το γκρι, το καφέ και το λευκό, τα οποία αποτελούν συνηθισμένη επιλογή. Αυτό συμβαίνει διότι είναι πιο εύκολα στον συνδυασμό τους αλλά και στην επίτευξη της χρωματικής αρμονίας, δημιουργώντας μια αίσθηση ενός φιλικού και κλασσικού περιβάλλοντος.

Τι σημαίνουν τα χρώματα σε έναν χώρο

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου αυτή η χρωματική αρμονία καταλήγει να είναι βουβή και χρειάζεται μια μικρή βοήθεια έτσι ώστε να αναδειχθεί. Εδώ μπορούν να βοηθήσουν διάφοροι χρωματικοί συνδυασμοί.
Λόγου χάρη, το κόκκινο χρώμα είναι το λεγόμενο ισχυρό. Κατέχει την δυνατότητα να ζωντανέψει και αναζωογονίσει χώρους του σπιτιού, οι οποίοι απαιτούν κάτι τέτοιο. Μπορεί, δηλαδή, να εμφανιστεί στο χώρου του σαλονιού ή ακόμα και του χολ τόσο σε μορφή ενός κάδρου ή χαλιού όσο και μιας πολυθρόνας. Με αυτή την μικρή πινελιά, θα έχετε προσθέσει στον χώρο σας κάτι ίσως διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές αλλά ικανό να δώσει μια νέα εικόνα στο σπιτικό σας, ένα κάπως πιο νεανικό στυλ.

Επίσης, μια άλλη διαφορετική και πρακτική δυνατότητα είναι η επιλογή, όσο παράξενο και αν φαίνεται του πράσινου χρώματος. Το χρώμα αυτό, έχει αποδειχθεί πως αφού πρόκειται για ένα από τα πιο ήπια χρώματα βοηθά στην πνευματική ηρεμία και γαλήνη. Έτσι ένα καθιστικό σε αυτή την απόχρωση, είτε πρόκειται για το χρώμα του καναπέ είτε απλά για το χρώμα επιλογής των μαξιλαριών του, αποτελεί την ιδανική επιλογή για την εξωτερική και εσωτερική σας ανανέωση.

Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις παιδικών δωματίων, η επιλογή επίπλων, διακοσμητικών και μη, σε πορτοκαλί χρώμα είναι μια αρκετά έξυπνη επιλογή. Το πορτοκαλί χρώμα εκπέμπει μια θετική ενέργεια και με την δυναμικότητά του, ενισχύει τη δημιουργικότητα, τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα. Ιδανικό οπότε, για μέρη όπου το παιδί θα δρα, όπως ένα γραφείο ή μια βιβλιοθήκη με λεπτομέρειες αυτού του χρώματος. Αυτό φυσικά δεν το καθιστά απαγορευμένη απόχρωση για την ύπαρξη σε κάποιο άλλο μέρος του σπιτικού, για παράδειγμα ένα λαμπατέρ στο χολ ή στο σαλόνι.

Μια ακόμη επιλογή στην περίπτωση επιθυμίας μιας όχι και τόσο μεγάλης αλλαγής είναι η διακόσμηση του χώρου με μικροέπιπλα, όπως μια μικρή βιβλιοθήκη ή ένα διακριτικό τραπεζάκι.

Είναι το ίδιο χρήσιμη και η ανανέωση ή και η πρόσθεση φωτιστικών τοίχου, τα οποία θα φωτίσουν ενδεχομένως περισσότερο τον χώρο αλλά και εάν τοποθετηθούν σωστά θα προσδώσουν στο χώρο μια αίσθηση εξεζητημένης κομψότητας. Σε περιπτώσεις χρησιμοποίησης φωτιστικών ρυθμιζόμενης φωτεινότητας υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας μιας πιο ρομαντικής ατμόσφαιρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *