Αλλάξτε την εικόνα του σαλονιού σας εντελώς ανέξοδα!

Νομίζετε πως οι πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης κοστίζουν; Διαβάστε παρακάτω και θα αναθεωρήσετε την άποψή σας! Για να ανανεώσετε την εικόνα του σαλονιού σας δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε ακριβά έπιπλα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μεράκι και φαντασία. Και αυτά τα δύο είναι εντελώς δωρεάν!

Βήμα 1ο: Ξεκινήστε από…χαμηλά!

Όλα τα μεγάλα επιτεύγματα ξεκίνησαν από χαμηλά. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια εντυπωσιακή διακόσμηση μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει από…το πάτωμα! Με ένα χαλί σε οικονομική τιμή, αλλά που διαθέτει έντονα χρώματα και σχέδια μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την αίσθηση που αποπνέει ο χώρος σας και να ολοκληρώσετε την εντυπωσιακή εικόνα που θέλετε να δημιουργήσετε.

diakosmisi-saloniou

diakosmisi-saloniou

Βήμα 2ο: Εκθέστε!

Όλοι σχεδόν σαν παιδιά είχαμε διάφορες συλλογές με τις οποίες περνούσαμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Γραμματόσημα, καρτ ποστάλ, κέρματα ή χαρτονομίσματα, δίσκοι βινυλίου και πολλά άλλα μας συντρόφευαν στα παιδικά μας χρόνια όμως τώρα βρίσκονται καταχωνιασμένα σε μπαούλα και πατάρια. Το μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να τα αναδείξετε διακοσμώντας με αυτά τα συλλεκτικά αντικείμενα, που πλέον έχουν συναισθηματική αξία, τους τοίχους του σαλονιού σας.

diakosmisi-saloniou

diakosmisi-saloniou

Βήμα 3ο: Φυτέψτε!

Τα φυτά στο σπίτι μας δεν διακοσμούν απαραίτητα μόνο το μπαλκόνι. Μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και σε εσωτερικό χώρο και μάλιστα με μεγάλα αποτελέσματα καθώς φέρνουν στο χώρο σας την γαλήνη και την ηρεμία της φύσης και συντελούν στην αποβολή του άγχους της καθημερινότητας. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε είτε στο πάτωμα σε όμορφες και εντυπωσιακές γλάστρες ή μεγάλα βάζα, αλλά και σε ράφια στον τοίχο σε μικρά και χαριτωμένα γλαστράκια. Να σημειώσουμε πως το ίδιο αποτέλεσμα θα πετύχετε τόσο με φυσικά όσο και με ψεύτικα φυτά.

diakosmisi-saloniou

diakosmisi-saloniou

Βήμα 4ο: Αναθεωρήστε!

Ας πάψουν πια τα στερεότυπα ακόμα και σε σχέση με τα έπιπλα! Αναθέστε νέους και διαφορετικούς ρόλους στα έπιπλά σας και δείτε το σαλόνι σας να μεταμορφώνεται. Τα περιοδικά και τα βιβλία που κυκλοφορούν σκόρπια στο σαλόνι σας και συνεχώς τους αλλάζετε θέση για να μην σας ενοχλούν μπορούν να δημιουργήσουν, τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο, ένα εντελώς ξεχωριστό βοηθητικό τραπεζάκι για να ακουμπήσετε τον καφέ σας. Αντίστροφα, ένα τραπεζάκι που δεν το χρησιμοποιείτε τόσο συχνά μπορεί να μετατραπεί σε μια μικρή βιβλιοθήκη.

diakosmisi-saloniou

Τώρα λοιπόν είδατε πως ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη διακόσμηση του σαλονιού σας δεν απαιτεί να δαπανήσετε πολλά χρήματα. Για την ακρίβεια μπορεί να είναι και εντελώς ανέξοδο! Αρκεί να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας δημιουργικά βάζοντας στον χώρο σας την προσωπική σας σφραγίδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *