Ποια είναι η κατάλληλη κρεβατοκάμαρα και τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή της

Η κρεβατοκάμαρα είναι ίσως το πιο σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι μας γιατί αναθέτουμε σε αυτό την ξεκούραση και την άνεσή μας, όπως και πολλές από τις ιδιαίτερες στιγμές μας.

Επειδή λοιπόν στην Esthisi-Design θέλουμε να δημιουργούμε ολοκληρωμένους χώρους με συναισθήματα θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για να μπορέσετε να δημιουργήσετε και εσείς την κρεβατοκάμαρα σας όπως ακριβώς την έχετε ονειρευτεί χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία.

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε μία έρευνα αγοράς θα πρέπει να ορίσετε ένα οικονομικό όριο το οποίο καλό θα ήταν να ακολουθηθεί αυστηρά. Στο συγκεκριμένο όριο πρέπει να προσθέσετε και την αξία του στρώματος.

Πώς όμως καταλαβαίνετε αν μία κρεβατοκάμαρα είναι ποιοτική και καλά κατασκευασμένη ώστε να αντέχει στον χρόνο;

  • Ένα βασικό στοιχείο μιας ποιοτικής κρεβατοκάμαρας είναι η σταθερότητα του κρεβατιού. Όταν δοκιμάζετε ένα κρεβάτι καλό θα ήταν να ξαπλώσετε και οι δύο επάνω για να διαπιστώσετε ότι το κρεβάτι δεν είναι στραβοδεμένο και  και δεν  κάνει θόρυβο (τριγμούς). Επίσης καλό θα ήταν να κουνηθείτε λίγο πάνω στο κρεβάτι όπως ακριβώς θα γίνετε και στην καθημερινότητα σας.
  • Πολύ σημαντικό στην ρόλο παίζει και το μεράκι του κατασκευαστεί και αυτό μπορείτε να το εξετάσετε από διάφορες λεπτομέρειες όπως το χρώμα στα ράφια της συρταριέρας ειδικά από την πλαϊνή μεριά  για να δείτε το βάψιμο.
  • Το σημαντικότερο όλων είναι τα υλικά κατασκευής της αλλά στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υλικά είναι αυτά που διαμορφώνουν και την τιμή ενός επίπλου. Παρόλα αυτά όμως ακόμα και σε υλικά χαμηλού budget όπως το «νοβοπάν» υπάρχουν βαθμίδες ποιότητας που μπορεί να κάνουν ένα έπιπλο να ξεχωρίζει. Για παράδειγμα ένα καλό νοβοπάν με μία καλή μελαμίνη μπορεί να προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα από  ένα κακό mdf με μία μέτρια βαφή που φαινομενικά είναι καλύτερο και ακριβότερο υλικό.
  •  Πολλοί πιστεύουν ότι οι καλές κρεβατοκάμαρες διαθέτουν υπόστρωμα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, πράγματι οι το υπόστρωμα δίνει αρκετούς πόντους στην ποιότητα ενός κρεβατιού αλλά το βασικό στοιχείο που θα το κάνει να ξεχωρίσει είναι ο σομιές που έχει. Οπότε εδώ πρέπει να ξεχωρίσουμε τον ανατομικό σομιέ με μηχανισμό που σηκώνετε με το στρώμα μαζί, τον απλό. Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί άνεσης και ανατομίας θα κριθεί κατά πολύ και από την επιλογή του στρώματος. Όποτε το το τελικό συμπέρασμα είναι ότι αν ένα υπόστρωμα δεν διαθέτει καλό σομιές είναι δώρο άδωρο να υπάρχει.
  • Ένα στοιχείο που μπορεί εύκολα να σας βοηθήσει για να ξεχωρίσετε αν ένα σετ κρεβατοκάμαρας αν είναι εισαγωγής ή ελληνική κατασκευής είναι αν ζητήσετε να αγοραστεί τεμάχιο- τεμάχιο ή κάποια παραμετροποίηση. Συνήθως στα έπιπλα εισαγωγής δεν μπορεί να γίνει καμία παραμετροποίηση. Φυσικά οφείλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολύ ποιοτικά έπιπλα εισαγωγής στην αγορά αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει η υποστήριξη που έχει ένα ελληνικό έπιπλο.
  • Μία λεπτομέρεια που θα πρέπει να προσέξετε και δεν θα σας την πει κανένας, είναι ο καθρέφτης. Αν η κρεβατοκάμαρα σας έχει μεγάλο καθρέφτη ρίξτε μία προσεκτική ματιά γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που μεγάλοι κατασκευαστές επίπλων χρησιμοποιούν υπερβολικά χαμηλού κόστους καθρέφτη με αποτέλεσμα να κάνει νερά και να είναι θολός και όταν πλέον θα το πάρετε είδηση θα είναι αργά για να τους ζητήσετε τον λόγο.
  • Αν στην επιλογή της κρεβατοκάμαράς σας η άνεση, η ανατομία και η ξεκούραση παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο τότε θα σας δώσουμε μία συμβουλή που μπορεί να ανεβάσει λίγο το κόστος αλλά σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε την απόλυτη απόλαυση. Ζητήστε από τον κατασκευαστή του να βάλει δύο μονούς σομέδιες με δύο διαφορετικά στρώματα ανεξάρτητων ελατηρίων και latex η memory foam.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν έστω και στο ελάχιστο για να κάνετε μία σωστή επιλογή που θα την απολαμβάνετε για μία ζωή. Στην Esthisi-Design σας περιμένουμε για να εξυπηρετήσουμε και να σας δείξουμε όλα μας τα μυστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *