Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο

 Η αίσθηση της άνεσης και της ζωντάνιας είναι δύο πολύ σημαντικοί λόγοι ώστε τα παιδιά σας να αισθάνονται την ανάγκη να βρίσκονται στο προσωπικό τους χώρο και να περνούν αρκετό χρόνο εκεί γι’ αυτό και εμείς οι γονείς θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κάποια πολύ σημαντικά σημεία στην διαμόρφωσή του ώστε να τα βοηθήσουμε να είναι δημιουργικά.έξυπνο κρεβατι

Μαζί με τα σχολεία ξεκινάει και μια πολύ απαιτητική διαδικασία για τους μικρούς μας φίλους όπου η επιλογή αρχικά του γραφείου και στη συνέχεια η διαμόρφωση του χώρου με τα έπιπλα είναι τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ανάγουμε την φαντασία και τη δημιουργικότητα σε υψηλά επίπεδα.
Μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία είναι τα παρακάτω

1. Ένα σωστά διαμορφωμένο γραφείο είναι αυτό που αρχικά θα βοηθήσει στη σωστή ανατομία του σώματος, αφού θα πρέπει να προσέξετε το ύψος του να είναι κατάλληλο και φυσικά ανάλογο με το κάθισμα το οποίο θα πρέπει να προσέξετε να είναι ανατομικό ώστε να μπορεί η μελέτη να είναι ξεκούραστη και να δημιουργεί την αίσθηση της άνεσης.

Να θυμάστε ότι αν το γραφείο είναιoptima-1 πιο ψηλό τότε το παιδί θα χρειάζεται να ανασηκώσει τους ώμους του για να το φτάσει με αποτέλεσμα να επιβαρύνει τους μύες και να δημιουργείται κόπωση.
Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο είναι να προσέξετε τα πόδια του παιδιού να πατούν στο πάτωμα ώστε να προσφέρετε σταθερότητα και να μπορεί να διαβάσει με μεγαλύτερη συγκέντρωση. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές οι μαθητές κουράζονται γρήγορα και θέλουν να σηκωθούν από το γραφείο τους ή ακόμη και να μεταφερθούν σε διαφορετικό δωμάτιο για να συνεχίσουν, αυτό είναι ένα δείγμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει και να σκεφτούμε περισσότερο τα παραπάνω.
894

 

 

Καταληκτικά,  θα πρέπει να θυμάστε ότι το παιδί όταν μελετάει θα πρέπει να κάθετε με ίσια πόδια και αστραγάλους σε γωνία 90 μοιρών και επίσης ότι τοποθετώντας ένα μαξιλαράκι στη λεκάνη προσφέρετε καλύτερη στήριξη στη σπονδυλική στήλη και περισσότερη άνεση στο διάβασμα.

     Να θυμάστε ότι ένα κατάλληλο γραφείο σημαίνει μεγαλύτερη και καλύτερη απόδοση.

2. Το σωστό περιβάλλον του δωματίου είναι επίσης ένας πολύ σημαντικό παράγοντας, υπεύθυνος για την δημιουργικότητα και την φαντασία του παιδιού.
     Αρχικά το δωμάτιο δεν θα πρέπει να είναι γεμάτο με έπιπλα και πράγματα που δεν είναι απαραίτητα. Έτσι το βλέμμα του παιδιού χάνεται και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί.

Χρησιμοποιήστε αποθηκευτικά κουτιά και ταξινομήστε τα μικρά αντικείμενα ώστε πάντα να είναι τακτοποιημένα και οργανωμένα.

Οι υφασμάτινες  κάθετες μονάδες αποθήκευσης είναι μια πολύ καλή λύση για να συγκεντρώστε και να οργανώσετε μία ντουλάπα με μεγάλη ευκολία.

υφασματινη ντουλαπαυφασματινη θηκη

Σε μικρά δωμάτια προτιμήστε να τοποθετήσετε λίγα και έξυπνα έπιπλα ώστε  να υπάρχει ελευθερία και άνεση μέσα στο χώρο.

 

 

 

Δημιουργήστε μικρές και έξυπνες γωνιές με βαμμένους ή ζωγραφισμένους τοίχους ώστε να οξύνετε τη φαντασία του παιδιού και να αναπτύξετε τα ενδιαφέροντά του.

paidiko_domatio_450_3

kids_room_accessories_7

Αφήστε  το να ασχοληθεί με το χώρο του και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος οι κερδισμένοι θα είστε εσείς.

614

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *